به وبلاگ من خوش آمدیدعباس بازعلی پور هستم .فرهنگی سعی دارم دراین وبلاگ مسائل مختلف مذهبی وفرهنگی را دراختیار عزیزان قرار دهم.امیدوارم بانظرات وپیشنهادات سازنده خود مرا دراین راه یاری فرمایید.
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
ولادت ثمره ازدواج مبارک علی علیه السلام و فاطمه زهرا علیها السلام پنج فرزند به نام های حسن، حسین، زینب، ام کلثوم و محسن است. بنابر آنچه که از امام صادق علیه السلام رسیده است «محسن» که آخرین فرزند زهرا بود، بر اثر تجاوز و هجوم دشمنان اسلام به خانه آن حضرت، در شکم مادر جان داد و به دنبال این حادثه دردناک و صدماتی که بر جسم فاطمه علیها السلام وارد آمد، آن حضرت بیماری شدید پیدا کرد و به شهادت رسید. زینب، سومین فرزند مهد ولایت است که به احتمال قوی در سال ششم هجرت در مدینه چشم به جهان گشود.
کار و تلاش در سلامت جسمی و روانی انسان نقش به سزایی دارد. کار گوهر ذاتی انسان را مینمایاند، و آن کسی که با کار بیگانه است در واقع با فرهنگ دین ناآشنا است . فرهنگ دین فرهنگ شور و نشاط و تلاش است. انسان متدین در هر شرایطی کار و تلاش را رها نمیسازد و آن را مایه عزت و کرامت خود میداند .
روز جهانی کارگر، بهانه ای است برای تکریم ازانسان هایی که تمام قدرت توان خود را در خدمت تولید، پیشرفت ، رفاه و آبادانی جامعه قرار می دهند. در این برنامه نگاهی گذرا به کار و کارگر از دیدگاه اسلام خواهیم داشت، با ما همراه باشید. ................
عقیق:امیرالمومنین علی(ع) میفرماید: «روزی با فاطمه(س) محضر پیامبر خدا(ص) رسیدیم ٬ دیدیم حضرت به شدت گریه می کند . گفتم: پدر و مادرم به فدایت یا رسول الله! چرا گریه می کنی؟ فرمود: یا علی! آن شب که مرا به معراج بردند ٬ گروهی از زنان امت خود را در عذاب سختی دیدم و از شدت عذابشان گریستم. (و اکنون گریه ام برای ایشان است.)
آنگاه که آرزوهایم را به روی دیوار نوشتم نمی دانستم چشم نامحرمی بدان نظارگر است.آنگاه که مشق سکوتم را خواستم بر دیواره های تاریک شب بنویسم طوفانی آمد و آرامش مرا به یغما برد و آنگاه که درد بی کسی هایم را به رودخانه زلال صاف سپردم او با بی اعتنایی از کنار من گذشت
«آب شفابخش». باوری دیرین و البته با ریشه هایی دینی که آب باران اردیبهشتی را مقدس می دانستند و مایه شفا. آبی که به «آب نیسان» شناخته می شود.قدیم ترها، باران های اردیبهشتی که شروع می شد، بازار کاسه ها و کوزه ها حسابی داغ می شد و هرکس هرطور که می توانست سهمی از آب باران اردیبهشتی برای خود برمی داشت تا حاجتش براورده شود و شفا بگیرد. سنتی که ریشه در روایت های اسلامی نیز دارد.
پسر بچه اى به نام «ع ـ ز» مى گويد: «من ناراحتى قلبى مادرزادى داشتم و بستگان من براى مداوا در تهران به پزشكان زيادى از جمله دكتر طباطبائى مراجعه كرده بودند; ايشان اظهار كرده بود: قلب او بايد عمل شود و تا به سن 6 سالگى نرسد نمى توانيم او را عمل كنيم. در صورت عمل شدن هم تنها 50% احتمال خوب شدن وجود دارد. يكى از اقوام ما هر چهارشنبه مردم را با هيأت و كاروان از تهران به مسجد جمكران مى آورد. آن روز پدر من هم در مأموريت بود و به بيرجند مسافرت كرده بود. اين آقا مرا هم با هيأت به مسجد جمكران آورد. من قادر به راه رفتن نبودم. لذا مرا بغل كرد و داخل مسجد برد و نشانى محل خود را به من گفت و رفت. من توى مسجد دراز كشيده بودم. قدرى دعا كردم و به درگاه الهى تضرّع و توسل جستم. در اثر خستگى، خوابم برد. در خواب، آقا امام زمان(عليه السلام) را ديدم كه با لباس و عمامه سبز و چهره اى نورانى نزديك من آمد و فرمود: بلند شو، شفا گرفتى! بعد به سر و سينه ام دستى كشيد و دوباره فرمود: بلند شو!
از خواب بيدار شدم و احساس كردم كه حالم خوب است. من كه اصلا قادر به راه رفتن نبودم، دويدم كه محل راننده را پيدا كنم. همين كه او را ديدم خود را در بغلش انداختم».
پيامبر اكرم (ص) فرمود: از اولين شب جمعه ماه رجب غافل نشويد، زيرا شبي است كه فرشتگان آن را ليله الرغائب مي نامند كه روزه گرفتن در پنج شنبه قبل از آن مستحب است و اعمال فراواني دارد.
روز پنج شنبه اول ماه رجب - در صورت امکان و بلا مانع بودن - روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم میشود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.
ما برای زیاد شدن عمر، وسیلهای جز صله ارحام نمیشناسیم. چه بسا مردی که سه سال از عمرش باقی مانده، امّا به خاطر صله رحم، خداوند آن باقی مانده را ۳۰ سال اضافه میکند.
در فرهنگ قرآنی، دو دسته مرگ مورد شناسایی قرار گرفته است که از آن به اجل مسمی و اجل معلق یاد میشود. اجل مسمی شاید تا اندازه ای شباهت به همان مرگ طبیعی داشته باشد هرچند که تفاوت هایی نیز میان آن دو میتوان قائل شد. اجل معلق نیز شباهت هایی با مرگ ناگهانی دارد. البته بهتر است که از اجل معلق به مرگ زودهنگام یاد شود
جمعه نام یکی از روزهای هفته است که در دوران جاهلیت آن را عروبه مینامیدند و میگویند نخستین کسی که آن را جمعه نامید، کعب بن لوی بن غالب ، یکی از اجداد پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله وسلم، بود. در میان ایام هفته، شب و روز جمعه فضیلت و برتری ویژهای دارد. از حضرت رسول صلی الله علیه و آله وسلم روایت شده که روز جمعه سرور روزهاست، و بر روزهای عید قربان و عید فطر نیز برتری دارد. در ساعاتی از روز جمعه، بنده هر چیزی از خدا بخواهد، خداوند به وی عطا میکند.
در این نوشتار چند مورد از مهمترین نکاتی که در ایجاد آرامش روانی انسان موثر است اشاره می شود. امید است که دارویی شفابخش برای درد اضطراب و پریشانی افرادی باشد که مدتهاست آرامش از آنها سلب شده و دنبال آن در مطبهای روانپزشکان و داروهای شیمیایی برای تسکین اعصاب خود می گردند و آرزوی داشتن خوابی راحت و بی استرس دارند. اما باید متذکر شد که در انجام همین مسایل ساده دین اسلام، نتایج موثری در کسب آرامش روح و روان پیدا می کنید.
معروف است که وقتی توانگری با درویشی به سفر رفتند، توانگر چند دینار همراه داشت و درویش جز پوشاکی که بر تن داشت و سفره نانی که به کمر بسته بود، چیزی نداشت. شب بر سر چاهی رسیدند و لقمه نانی خورده، خوابیدند. توانگر تا به صبح از ترس آن که مبادا دزد بیاید و دینارها را ببرد، خواب نرفت، ولی درویش با خیالی آسوده خوابید. امام علی(ع) می فرماید: " المال داعیهٔ التعب و مطیهٔ النصب؛ مال رنج آور و مرکبی برای ناراحتی ها است
حمد؛ و نام های دیگرش: فاتحة الکتاب، سبع المثانی، سئوال، شفا، نور(1) نخستین سوره قرآن است و دارای 7 آیه ومکی می باشد. در کلامی از پیامبر گرامی اسلام «صلی الله علیه و آله وسلم»نقل شده است: فضیلت سوره حمد مانند فضیلت حاملان عرش است، هر کس آن را قرائت کند، ثوابی مانند ثواب حاملان عرش به او داده می شود. ابن عباس از پیامبر اکرم «صلی الله علیه و آله وسلم» نقل کرده است که: سوره حمد دو سوم قرآن کریم است. در روایتی از قول ایشان آمده است: اگر سوره حمد را در یک کفهٔ میزان و باقی سوره های قرآن را در کفهٔ دیگر قرار دهند، سوره «حمد» هفت برابر سنگین تر است.
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر و روز زن مبارک
روز مادر است، روز تو، تويي كه چون كوه صبور و با استقامتي، چون درخت باطراوت و پاكدامني، چون خورشيد گرميبخش و فروزاني، چون صبح زيبا و فرحبخشي، چون آسمان روشن و گستردهاي وچون ستاره درخشندهاي. روز توست، تويي كه منبع فناناپذير حيات و سمبل بقاي نسلي، تويي كه هماي سعادت و شادياي و گرميبخش محفل خانهاي، تويي كه گل هميشه شكوفاي عشق و محبت و وفايي.